Vi gillar att äta ute och att laga inne. Efter ett år i New York är vi besatta av lobster rolls, endollarsostron, burgare i alla former, craft beer, brunch-cocktails och Eggs Benedict. Genom bloggen vill vi komma ihåg vad vi har ätit ute och lagat hemma. Vi varnar för bildkavalkad i svajig kvalitet och tramsig humor.
Utsikt

lördag 10 maj 2014
Favoritfrukost
En favoritfrukost hemma hos oss är rökt lax med äggröra, som man sedan kan lyxa till på olika sätt. På bilden ovan är det lite av en maxning, med både bacon, lax, avocado och bagel. Men oftast käkar vi bara äggröra och lax, tillsammans med toast och en en liten sallad på cocktailtomater, gräslök, salt, peppar, olivolja och balsamvinäger. För att det ska bli en lyckad frulle måste dock äggröran vara riktigt krämig och det uppnår man bäst med grädde och låg värme.
Gör så här:
Ta 2 ägg per person.
Lika många matskedar grädde som ägg.
1 matsked smör.
Salt och peppar.
Smält smöret i en mindre kastrull.
När smöret är smält, sänk värmen något och knäck i äggen.
Häll direkt på grädden och rör om ordentligt i botten mest hela tiden, gärna med en stekspade i trä. Om ägget stelnar i botten snabbare än du kan röra, sänk värmen. Om inget alls händer, höj värmen något. Salta och peppra. Vid servering, toppa med gräslök.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar