Hungrigt.

Vi gillar att äta ute och att laga inne. Efter ett år i New York är vi besatta av lobster rolls, endollarsostron, burgare i alla former, craft beer, brunch-cocktails och Eggs Benedict. Genom bloggen vill vi komma ihåg vad vi har ätit ute och lagat hemma. Vi varnar för bildkavalkad i svajig kvalitet och tramsig humor.

tisdag 25 juli 2017

Pasta med kammusslor

›
  Ca 150 g frysta kammusslor (från Picard) Ca 200 g små champinjoner (vi använde frysta från Picard)  ca 4-5 hackade små schalottenl...
torsdag 24 mars 2016

Skagentårta - en Larssonfavorit

›
Den här tårtan har hängt med på vårt julbord i säkert tio år snart. Senast hann jag dock inte laga den, så nu får den bli påskfavorit ...
3 kommentarer:
tisdag 17 november 2015

Paneer, Saag Aloo och gurkraita

›
Fick tips av en kollega om att det skulle vara lätt att göra egen paneer. Kunde detta vara möjligt? Denna indiska ost är ju helt omöjlig at...

Pasta alle vongole alt. Volare, ååååhhhhhh!

›
En av mina favorit pastarätter är Linguine alle vongole, men har aldrig kommit mig för att laga det själv. Efter en exkursion i Östermalmsha...
tisdag 7 juli 2015

Birthday Snacks

›
Firade födelsedag i helgen och gjorde då ett par särdeles lyckade snacks som jag hade hittat på ELLE Mat och Vin  - Parmesanflarn med ...
fredag 12 juni 2015

En fin firre av Lotta Lundgren

›
Denna rätt har muntrat upp många middagar, ett ypperligt recept av Lotta Lundgren som finns med i hennes bok Om jag var din hemmafru . Vad r...
onsdag 15 april 2015

Freemans Restaurant & Artichoke Dip

›
Förra våren var vi en vecka hundvakt åt en bedårande King Charles Cavalier på Lower East Side, mitt i händelsernas centrum om man gillar...
tisdag 7 april 2015

Grönsakscurry med tofu och koriander

›
Lagade idag ett recept från Green Kitchen Stories som Robert tyckte var så gott att han höll på att trilla av stolen. Väldigt enkelt oc...
söndag 22 mars 2015

En variant på vegetarisk bibimbap

›
Härom veckan var jag på kimchikurs på Natur & Kultur, arrangerad av de som driver den koreanska restaurangen Arirang här i Stockhol...
onsdag 18 mars 2015

Tofu med salladslök

›
På vår favoritrestaurang i China Town, Tasty Hand-Pulled Noodles , brukade jag ofta beställa en rätt som kallades Tofu Scallion, dvs t...
söndag 15 mars 2015

Texmex Beef Chili Bonanza

›
Jonas Cramby är i sanning en expert på texmex. Vi har flera gånger lagat hans beef chili och det blir alltid succé. Brukar lyssna på e...
måndag 2 mars 2015

Fisksoppa på egen fond

›
En eller annan gubbe När vi kom hem från USA snubblade jag över Invitationsdepartementet  ett initiativ för att hjälpa SFI-studenter a...
fredag 30 januari 2015

Lobster Place is where I want to be

›
Om du som jag gillar hummer, men inte har tillfället att äta det så ofta, har jag ett tips för dig. Kanske mitt allra bästa. Gå direkt ...
måndag 26 januari 2015

Mina topp 3 veganfavoriter i New York

›
Vilken lycka att bo i en stad där det finns gott om veganrestauranger, där ingen köttis ens skulle tänka på att det åt vegetariskt, för allt...

Ostron Ostron Ostron

›
En underbar sak med USA och New York är att vissa saker som är väldigt dyra i Sverige, är betydligt billigare där, så som ostron och hum...
onsdag 21 januari 2015

Brunchfavoriter på Manhattan

›
Yez pleaze. Brunch är ju en väldigt populär måltid i New York och så även för oss, vi käkade nog brunch ute de flesta helgerna vi var i...

Mexikanskt på Upper East

›
Den sista skälvande veckan i New York hann vi testa flera nya ställen, bland annat den mexikanska pärlan Toloache på 82nd street mell...

Sashimi, en ny besatthet i hemmet

›
Den senaste tiden har vi två gånger lagat sashimi hemma och det har blivit så ruggigt gott att jag tror att det kommer att ske snart igen. F...

Peanut butter sauce heaven

›
Nu är vi tillbaka i Sverige och man får göra det bästa man kan för att muntra upp i januarimörkret. I en ambition om att äta både gott...
söndag 22 juni 2014

Exkursioner i Queens

›
Härom veckan när vi hade besök från Sverige började en kvinna snacka med mig och min kompis på tunnelbanan, frågade varifrån vi kom, vad ...
fredag 13 juni 2014

Hemmalyx, frukost deluxe

›
Jag älskar ägg, i princip alla former jag testat hittills, och i synnerhet äggröra med rökt lax. Härom helgen gjorde jag en omelett på s...

Lobster rolls!

›
En härlig grej med USA är att de ibland verkar ha mindre respekt för grejer som hemma känns väldigt lyxigt, förmodligen för att det ä...
måndag 12 maj 2014

Crawfish Boil på Great Jones Cafe

›
Förra helgen hade vi tänkt gå till Brooklyn Brewery i Williamsburg på någon slags kräftfest, men biljetterna sålde slut innan vi hann s...
lördag 10 maj 2014

Favoritfrukost

›
En favoritfrukost hemma hos oss är rökt lax med äggröra, som man sedan kan lyxa till på olika sätt. På bilden ovan är det lite av en maxn...
måndag 5 maj 2014

Shakira lyser med rumpan i Greenpoint

›
Greenpoint är ett område i ett hörn av Brooklyn som länge har haft en stor andel invånare med polsk bakgrund. Så när Isabella var här var...

Öl byggde denna vackra kropp

›
Ett ställe som vi ständigt återvänder till är Good Beer i East Village. En kombinerad ölbutik och bar med otroligt initierad perso...

Mad. Sq. Eats - A Culinary Pop-Up Market

›
När jag var ute och strosade vid Madison Square Park häromdagen stötte jag på en matmarknad som inte var där sist jag besökte området. V...

Know your cuts of meat

›
Det går nog inte att bo i New York utan att förr eller senare sätta tänderna i en riktig steak, åtminstone inte om man är en carnivore. ...
›
Startsida
Visa webbversion

Deltagare

  • Cecilia
  • Unknown
Använder Blogger.