Utsikt

Utsikt

tisdag 25 juli 2017

Pasta med kammusslor



 
Ca 150 g frysta kammusslor (från Picard)
Ca 200 g små champinjoner (vi använde frysta från Picard) 
ca 4-5 hackade små schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 citron
1/2 kruka timjan
2 dl vitt vin
2 dl pastavatten
2 dl riven parmesan
4 nävar frusen bladspenat
salt, peppar
Liguini eller spagetthi

Finhacka löken och vitlöken.
Skölj och repa timjan.
Riv parmesanen.
Skölj citronen och riv skalet.

Fräs den frysta svampen i en panna, häll av vätskan och stek sedan svampen gyllene i smör. Salta, peppra, ställ åt sidan. 
Koka vatten till pastan.
Fräs löken i smör och olivolja, när löken börjar bli blank, ta i vitlöken och den frusna spenaten stek på svag värme. Ta i timjan och citronskal. Häll på vinet och låt puttra. Salta och peppra. Häll i svampen. 

När du har hällt pastan i vattnet, börja stek de frusna kammusslorna i smör och olivolja, salta och peppra.
Stek musslorna tills de är lätt gyllene, blanda sedan i dem i pannan med lök och spenat. Rör i hälften av parmesanen. Salta och peppra vid behov.

Spara ca 1-2 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Blanda pastan med musslorna med mera, späd med pastavattnet. 
Servera med parmesan och citronklyftor att pressa över.

Dagen efter

Gör som ovan, men byt ut pastavattnet mot matlagningsgrädde. Häll i grädden efter att löken och spenaten har fått puttra en stund i vinet. Blanda allt med pastan och toppa med de stekta musslorna.

Kanske ännu godare än dagen innan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar