Utsikt

Utsikt

tisdag 7 juli 2015

Birthday Snacks


Firade födelsedag i helgen och gjorde då ett par särdeles lyckade snacks som jag hade hittat på ELLE Mat och Vin - Parmesanflarn med citroncrème och kaviar. Första gången jag lagade dem var delar av sällskapet var vegetarianer så då körde vi tångkaviar, andra gången körde vi sikrom. Så lättfixat och väldigt gott! Blev ungefär två plåtar med flarn.

Parmesanflarn med citroncrème och kaviar

8–10 personer

Kex:
150 g grovriven parmesan
1 burk löjrom/tångkaviar/eller liknande
färsk gräslök

Citroncrème:
2 dl crème fraîche
1 schalottenlök
skal av 1 citron
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 175°. Riv parmesanosten och fördela den i runda ringar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5–8 minuter tills parmesanen får en gyllene färg, kör gärna på grill på slutet för att få lite färg. Passa så att de inte bränns. Rör ihop crème fraiche och citronskal, smaka av med salt och peppar. Finhacka löken. Lägg en klick citroncrème på varje flarn. Toppa med lite rom och lök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar