Utsikt

Utsikt

måndag 31 mars 2014

Upstate - Craft Beer and Oyster Bar

Vi är just nu hundvakt och bor i en dryg vecka på Lower East Side (LES) tillsammans med en förtjusande hund vid namn Charlie. LES är lite mer livligt än det är upp hos oss på UES, med mycket nattliv, restauranger, barer och gissar jag en mycket yngre befolkning. Därmed har området mycket kul att bjuda på, vilket dock inte alltid är optimalt när man vallar runt en hund kvällstid. Vi hänger ofta i den här delen av stan på helgerna, men det känns kul att få uppleva området till fullo i ett par dagar, särkilt i sällskap av en söt hund.I lördags var vi på en liten restaurang på 1st Avenue i East Village (vilket är lite av ett favoritområde just nu) som vi hört mycket gott om - Upstate Craft Beer and Oyster Bar. Precis som namnet antyder är det en skaldjursrestaurang, med en ganska kort meny som uppdaters regelbundet. Man kan inte boka bord utan man får gå dit och anmäla sitt intresse, om det finns plats under kvällen ringer de upp en när ens bord är redo. Vi kom dit rätt tidigt på lördagskvällen och fick veta att det var ca 1 timmes väntetid. Vilket gav oss tillräckligt med tid för att smita förbi ett av våra favorit-ölställen, Good Beer NYC, som vi kommer att skriva mer om längre fram.


Vi hade höga förväntningar när vi anlände till Upstate och vi blev inte besvikna. Servitören informerade oss om att vi kom precis i tid för att hinna med en beställning på deras happy hour, vilket gav oss sex ostron och en öl var för $12 per person. Efter det beställde vi in två varmrätter; fettucini med musslor och svamprisotto med pilgrimsmusslor. Båda rätterna var fantastiskt goda, men pastan var ett snäpp vassare. Den var väldigt krämig med smak av parmesan, grädde, vin, musslor och med lite ströbröd för bra konsistens. Pilgrimsmusslorna var även de perfekt tillagade och smälte i munnen.

Här skulle man kunna tro att vi började bli mätta, men icke. Utan vi bestämde oss för att även beställa in grillad bläckfisk med grönkålssallad, samt en laxtartar. Tartaren hade väldigt god smak, men den var skuren i lite för stora bitar för min smak. Tartaren var dock dressad i en god senapsvinegrette med hela senapsfrön vilket jag gillade. Den grillade bläckfisken var dock helt fantastisk, otroligt god grillad smak, både bläckfiskringar och några knapriga mini-squids, serverad med kripsig kål och en något söt vinegrette till det. Amerikanerna tycks verkligen vara besatta av grönkål/kale. Efter det bjöd huset på någon slags wiskeydränkt sockerkaka som dock var lite för söt för min smak. En riktigt bra kväll med en brakmiddag som gick på $125 inklusive dricks.

Upstate - Craft Beer and Oyster Bar
95 1st Avenue, East Village, vid East 6th Street
Tel: +1 917 408 3395
upstatenyc.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar