Utsikt

Utsikt

torsdag 24 mars 2016

Skagentårta - en Larssonfavorit



Den här tårtan har hängt med på vårt julbord i säkert tio år snart. Senast hann jag dock inte laga den, så nu får den bli påskfavorit istället. Receptet kommer från ICAs tidning Buffé.

Ingredienser

Botten:
200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:
200 g cream cheese
250 g kesella
1 finhackad schalottenlök
300 g skalade hackade räkor (500 g med skal)
150 g hackade kräftstjärtar
1/2 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
pressad citron

Smula ner kavringen i en matberedare. Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Låt formen stå svalt i minst 1 timme.

Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt. Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera med räkor, rom och gräslök, eller liknande.

3 kommentarer:

  1. Kan man göra det på riktigt? Låter ju kriminellt gott!!! //A

    SvaraRadera
  2. Kan man göra det på riktigt? Låter ju kriminellt gott!!! //A

    SvaraRadera
  3. Jajjemen och det är ruggigt gott! :)

    SvaraRadera