Utsikt

Utsikt

onsdag 21 januari 2015

Brunchfavoriter på Manhattan

Yez pleaze.

Brunch är ju en väldigt populär måltid i New York och så även för oss, vi käkade nog brunch ute de flesta helgerna vi var i New York och nedan följer några av våra favoritställen. En av mina favoriträtter är klassikern Eggs Benedicts antingen med bacon eller med rökt lax och bör ätas så ofta tillfälle ges, gärna tillsammans med en god Bloody Mary. Provade nyligen laxvarianten på Greasy Spoon, en restaurang som har öppnat i Sthlm medan vi var i USA, ett värdigt substitut när New York-längtan tränger sig på.


Så till listan, uppe i våra krokar på Upper East Side brukade vi ofta gå till The Bar Room, ligger i södra delen av UES, nära både Bloomingdale's och Central Park. Väldigt fin lokal, har ofta lediga bord och allt jag testat där har varit väldigt gott, serverar dessutom både ostron och Eggs Benedicts. Även bra för både AW och middag.

The Bar Room
117 East 60th Street (mellan Park och Lexington Avenue)
Tel: +1 212 561 5523
thebarroomnyc.com


Lower East Side gick vi oftast till Schiller's Liquor Bar och Hotel Chantelle. Schiller's är nog lite av en svenskfavorit efter att ha uppmärksammats av bland annat bloggen Niotillfem och i flera andra tidningar och bloggar. Dock väl värd all uppmärksamhet! Är en del av krogimperiet som leds av Keith McNally, där bland annat även Balthazar och Minetta Tavern ingår. Lite stimmig lokal, som besöks av både locals (har varit där samtidigt som designers Jeremy Scott med posse) och tillfälliga New Yorkers. Har en bland annat en ypperlig Eggs Norwegian med rökt lax, väldigt goda Bloody Marys, en föredömlig Stake Frites och till lunch otroligt goda Moules Frites. Längtar efter dessa, både musslor, sås och pommes var tipptopp!
Schiller's Liquor Bar
131 Rivington Street (mellan Norfolk Street och Suffolk Street)
Tel: + 1 212 260 4555
schillersny.com


Hotel Chantelle är en inglasad takterass med jazzband och väldigt festlig stämning. Jag kanske tycker att maten inte riktigt är lika god som på Schiller's, men Robert är nog av en annan åsikt. Dessutom har de brunchcocktails för ca 1 dollar/styck, vilket kanske förklarar den uppsluppna stämningen. Menyn ändras ofta, men en favorit som alltid brukar vara med är deras Deviled Egg Tasting. Ung publik och brukar vara fritt från andra svenskar.
Hotel Chantelle
92 Ludlow Street (mellan Broome Street och Delancy Street)
Tel: + 1 212 254-9100
hotelchantelle.com
Rekommenderar bordsbokning hos båda.


Jag är lite osäker på exakt var gränsdragningarna går i den här delen av stan, men jag tror att området som Minetta Tavern ligger i räknas till Greenwich Village. Ett riktigt New York-ställe med en hel del karaktärer, när vi var där satt vi bredvid ett stort gäng kvinnor som såg ut att vara Carmela och hennes väninnor i The Sopranos. Vi hade dessutom en väldigt charmig servitör som blev chockad när jag bad om en spritsvag Bloody Mary, det hade han aldrig stött på innan. Väldigt god mat, ypperlig service, en känd hamburgare, flera olika Bloody Marys, med ostron, mer eller mindre kryddiga, med olika vodkor och så vidare. Är kanske lite mer pricey än de andra ställena i detta inlägg, men väl värt.

Oyster Bloody Mary!


Minetta Tavern
113 Macdougal St (mellan Bleeker Street och West 3rd Street)
Tel: +1 212 475 3850
minettatavernny.com
Bordsbokning behövs.


I Soho var vi på den franska bistron Félix med Kristina och Sim dagen efter en episk lördag som spenderades bland annat på Top of The Standard och Tao Downtown. Trupperna samlades dagen efter på Felix för debriefing och återhämtning. Serverade klassiska franska lunchrätter, bland annat flera olika omeletter och en Steak Frites med bearnaisesås som gjorde Robert salig. Dock var deras Bloody Mary inget att hänga i gran.

Félix Restaurant
340 West Broadway (mellan Grand Street och Broome Street)
felixnyc.com


Slutligen vill jag tipsa om ett ställe som heter Feast ligger i gränslandet mellan East Village och Union Square, som har en så kallad prix fix meny till brunch, dvs en fast meny med fast pris. Vi tyckte att den var väldigt prisvärd och god, dessutom är det ett väldigt charmigt ställe. I menyn ingick en cocktail, en korg med bröd, en yogurtparfait, en kanapé, juice och en valfri huvudrätt.

Feast
102 Third Avenue, i korsningen East 13th street
tel: +1 212 529 8880
eatfeastnyc.com
Bordsbokning är nog en god idé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar