Utsikt

Utsikt

måndag 26 januari 2015

Ostron Ostron OstronEn underbar sak med USA och New York är att vissa saker som är väldigt dyra i Sverige, är betydligt billigare där, så som ostron och hummer. Vi var båda förtjusta i ostron innan vi åkte till NY, men vi fick inte så ofta tillfälle att äta det i Stockholm. I New York är det dock helt annorlunda, det vimlar av ställen med ostron, det vimlar av olika sorters ostron, och dessutom ofta till förmånliga priser. Happy Hour Oysters är ett koncept och vi åt oss igenom stadens utbud i rasande takt. Men för varje ställe vi testade, kändes det som att det ändå stod tusen åter.. Vi lärde oss känna skillnad på olika sorter och på många ställen kunde man välja olika ostron från en hel meny. Väldigt många av de som kom och hälsade på oss förra året hade aldrig testat ostron innan och var ganska övertygade om att de inte skulle gilla det. Dock övertalade vi alla att testa och det var inte en enda som ångrade sig - tvärtom de ville ha mer!

Favoritstället nr 1

Docks Oyster Bar
Docks, ligger nära Grand Central Station och det var även så vi hittade dit. Vi hade tänkt gå till Grand Central Oyster Bar tillsammans med våra vänner Carl och Catrin, men när vi kom dit visade det sig vara stängt för ombyggnad. En snabb googling och vi hamnade istället på Docks, vilket fynd! Här har de happy hour med väldigt förmånliga priser och ostron av väldigt hög kvalitet, ofta spelar det en jazztrio i ett hörn och stället brukar vara fullt med amerikaner som mellanlandar efter jobbet. Dessutom har de schyssta sliders, dvs mini-hamburgare, och tuna rolls till en billig penning om du vill äta mer än ostron. Därmed ett perfekt ställe att börja kvällen på eller att avsluta arbetsdagen. Deras happy hour pågår kl 16-19.

Docks Oyster Bar & Seafood Grill
633 3rd Avenue, mellan East 40th och East 41st Street.
Tel: +1 212 986 8080
docksoysterbar.com


Bubblare

Upstate - Craft Beer and Oyster Bar
Upstate som jag har skrivit om tidigare blev direkt ett favoritställe och jag tror att vi åt oss igenom hela deras meny. Här har de ostron från hela landet och ett väldigt förmånligt happy hour-erbjudande som gör det möjligt att prova sig igenom flera sorter. Som namnet antyder har de även ett väldigt bra utbud av öl. Dock är det ett litet ställe utan bordsbokning, så se till att komma i tid! Väl på plats får man skriva upp sig på en lista om det det är fullt, så smsar de en när ett bord blir ledigt.

Upstate - Craft Beer and Oyster Bar
95 1st Avenue, East Village, vid East 6th Street
Tel: +1 917 408 3395
upstatenyc.com


Grand Central Oyster Bar
Förr eller senare hamnar man alltid på Grand Central om man besöker New York och då tycker jag att man även kan passa på att besöka deras Oyster Bar. Ligger en trappa ned nära deras food court och är en stor restaurang i vacker lokal med rutiga dukar och vitklädda servitörer. Enormt utbud av fisk- och skaldjursrätter, som ändras dagligen. Här åt jag och Isabella vårt livs första skaldjursplatå när vi var i NY för några år sedan, mor slurpade i sig ostron från en omfångsrik meny och jag åt en fantastisk fish and chips.

Grand Central Oyster Bar
Grand Central Terminal, 89 East 42nd Street
Tel: +1 212 490 6650
oysterbarny.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar