Utsikt

Utsikt

måndag 26 januari 2015

Mina topp 3 veganfavoriter i New York

Vilken lycka att bo i en stad där det finns gott om veganrestauranger, där ingen köttis ens skulle tänka på att det åt vegetariskt, för allt smakar så gott! Hoppas att vi kan se en liknande utveckling i Stockholm. Min favoritvegan låg knappt tio minuter från vårt hus, så där åt vi ofta. När vi fick besök av Stina hittade vi dock ett par värdiga contenders. Fick dessutom lägga i en extra växel efter att jag tog med henne till en svajig lunchrestaurang och hon fällde kommentaren "efter det här kan jag inte slösa någon mer måltid i NY på mat som inte är god". Helt rätt inställning!Candle 79
Första gången vi var här åt Robert en BBQ Seitan Burger med polenta fries och en cocktail som kallades Mango Firecracker. Robert fick en salig min och utbrast att det var en av hans livs godaste burgare. Sedan dess har vi tagit oss igenom stora delar av menyn och även ett par på drink- och juicelistan. Allting gott, alltid fullt med folk.

Candle 79
154 East 79th Street, i korsningen med Lexington Avenue, Upper East Side
Tel: +1 212 537 7179
candle79.com
Bordsbokning är en bra idé.
Pure Food & Wine
Den här restaurangen ligger i ett av mina favoritområden i New York, Irving Place när Union Square och ännu närmare Gramercy Park. En liten juvel till park som bara de boende runt omkring har tillträde till, avundsjukan är stor. Dock väldigt vacker även från utsidan. Pure Food & Wine gör sig nog som bäst när det är uteserveringssäsong, för de har en stor härlig innergård där man kan sitta under ett träd och äta sin middag. De serverar bara raw vegan food och har en spännande meny, tänkte dock ej på att allt var raw food när vi var där. Vi åt bland annat en "tree nut cheese platter" och en helt otrolig efterrätt med glass och chokladsås, den var ljuvlig.

Pure Food & Wine
54 Irving Place, mellan East 17th och East 18th street, Union Square
Tel: +1 212 477 1010
oneluckyduck.com/pages/pure-food-and-wine
Bordsbokning är en bra idé.

Blossom on Carmine
Trevligt ställe i West Village med lite tapasaktig mat som passar att dela. Vi åt bland annat en förrätt som jag blev väldigt förtjust i "seaweed caviar canapé – cashew and pine nut cheese, sliced cucumber and golden beet, crostini, dill". Smakade svenskt och tydligen behövde jag det då. Dock är resten av menyn mer inspirerad av Italien och Mexiko är Sverige.

Blossom on Carmine
41 Carmine Street, mellan Bedford Street och Bleeker Street i West Village.
Tel: +1 646 438 9939
blossomnyc.com/westvillage
Bordsbokning är en bra idé.

Blossom NYC är ett mindre veganimperium i NYC med flera restauranger runt om i stan, jag har ätit på deras filial V-Note på Upper East. Jag har även käkat på snabbmatsstället Blossom du Jour, som jag tror hänger ihop på något sätt med Blossom NYC.

V-Note
1522 1st Avenue, mellan 79th och 80th Street, Upper East Side
Tel: +1 212 249 5009
v-notenyc.com

Candle 79-folket driver även ett ställe som heter Candle Café och som ligger i samma krokar, även här får man väldigt god mat. Finns tydligen även en filial på Upper West Side.

Candle Café - Upper East Side
1307 3rd Avenue, mellan 74th och 75th Street
Tel: +1 212 472 0970
candlecafe.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar